Segona edició del «Concert per al record» al cementiri de Reus, l’1 de juny amb la Cobla Reus Jove

Segona edició del «Concert per al record» al cementiri de Reus, l’1 de juny amb la Cobla Reus Jove
La segona edició del «Concert per al Record» se celebrarà el dijous 1 de juny, a partir de les 20:15h, en el marc de la Setmana Europea dels Cementiris, que impulsa l’Associació de Cementiris Significatius d’Europa. Aquesta iniciativa també s’organitza en altres cementiris de ciutats catalanes i d’arreu d’Europa.
L’acte té com a objectiu posar en valor el ric patrimoni artístic i històric del cementiri, alhora que ret homenatge i record a les persones que hi reposen.

La interpretació musical anirà a càrrec de la Cobla Reus Jove, una formació que tot just enguany celebra el seu 20è aniversari. L’acte dedicarà també un reconeixement a la figura del prestigiós metge reusenc, Dr. Alexandre Frías i Roig, en el marc de la commemoració de l’Any Frías.

(si voleu més informació del Dr. Frías, clica l'enllaç següent https://ca.wikipedia.org/wiki/Alexandre_Fr%C3%ADas_i_Roig
El concert estarà sota la direcció musical del mestre Francesc Gregori, director titular de la cobla Reus Jove que han preparat una selecta selecció musical per a l'ocasió. 
Es podran escoltar gèneres molt variats, i podem classificar el concert estèticament parlant, com un concert eclèctic. El que pretén sobretot és apropar la música de cobla a un públic no habitual, i que sigui un aparador per fer descobrir la música de cobla i la sardana a ciutadans que habitualment no coneixen la feina que fa la cobla en la seva vessant de concert. 

S'interpretaran les següents obres:
CONCERT PEL RECORD. PROGRAMA:

Les sardanes s’interpretaran en format concert, un curt i un llarg
1.     AQUAREL·LA RENAIXENTISTA (Danses europees del segle XVI per a cobla) - adaptacions per a cobla del mestre Jordi León
A.    Allemande - Pierre Phalèse  
B.     Gallarda - Pierre Phalèse  

Bicentenari del naixement de Pep Ventura:
2.     EL CANT DELS OCELLS (SARDANA) – PEP VENTURA I CASAS 
3.     PER TU PLORO (SARDANA) – PEP VENTURA I CASAS 
4.     LA MOIXERANGA D’ALGEMESÍ (DANSA) – JOAQUIM SERRA I COROMINAS
5.     DAVANT LA VERGE (SARDANA) – ENRIC MORERA I VIURA 

CELEBRACIÓ ANY DR. FRIAS
6.     FENT CAMÍ ALEGRAMENT (MINIATURA) – FRANCESC BASIL I OLIVERAS  
7.     MAINADA JUGANT A L’ERA DE LA MASIA (MINIATURA) – FRANCESC BASIL I OLIVERAS 
8.     EN PERET GANXET (SARDANA) – JOSEP MARIA BAIGES I JANSÀ  
9.     BALL DELS NANOS DE REUS (GLOSA) – MANEL OLTRA I FERRER  
10.  BALL DE L’ÀLIGA DE REUS. MANTUANA I CANÇÓ. MÚSICA ANTIGA DEL SEGLE XVIII. INSTRUMENTACIÓ PER A COBLA G. SANTANA 
11.  L’APLEC BAIX CAMP 50 (SARDANA) – EDUARD SENDRA NOGUÉS 

12.  MOMENT FOR MORRICONNE (FRAGMENTS DE MÚSICA DE CINEMA) - Música original d'Ennio Morriconne (1928) Arranjament per a cobla i percussió d'Eduard Sendra. 
13.  BOIG PER TU (POP-ROCK CATALÀ) – SAU. Arranjament per a cobla i percussió d'Eduard Sendra.  
14.  MOONLIGHT SERENADE (SLOW SWING) – GLENN MILLER. Arranjament per a cobla i percussió d'Eduard Sendra.  
15.  CAMINS (ESBÓS SIMFÒNIC) – JESÚS VENTURA I BARNET  

COBLA REUS JOVE
Luís Chacón, percussió.

Francesc Gregori i Pons, director.


El concert té lloc al bosquet de pins que hi ha al voltant del Centre d’Interpretació del cementiri. L’aforament es limitat, sense numerar i el concert és gratuït. Les persones interessades podran sol·licitar entrada al número 977750422, de 9:00 a 13:00h, o per correu electrònic a l’adreça sfreus@sfreus.cat.
Serveis Funeraris Reus i Baix Camp porta a terme des de fa anys activitats i projectes amb l’objectiu de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural del Cementiri General de Reus, un espai significatiu per la ciutat, i emotiu per als familiars i amics de les persones que hi reposen.
L’any passat, el Cementiri General de Reus va acollir la primera edició del concert, durant la qual es van combinar peces musicals –a càrrec de la Banda Simfònica de Reus— amb la lectura de fragments literaris, amb la voluntat de recordar de manera absolutament respectuosa totes les persones enterrades en aquest recinte funerari.
Us convidem a venir a gaudir d'aquest concert tant especial, i en un marc solemne i molt respectuós, però alhora ha de ser un cant a la vida.

L'acte estarà presentat pels periodistes Josep Baiges i Helena Tarragó. Començarà a les 20.15 hores.

Afanyeu-vos a reservar les vostres invitacions!

Us hi esperem!

Comentaris

Entrades populars